Politiet avviser at de nølte i imamsaken

Politiet i Drammen tilbakeviser at de i flere år satt på opplysninger om at barn i koranskoler er utsatt for vold.

Tirsdag ble det kjent at en imam fra drammensområdet er pågrepet og siktet for å ha slått barn med kjepper eller pinner.

I forbindelse med saken kom det fram at politiet allerede i 2002 fikk inn tips om vold mot barn i moskeer. Men politiet avviser at tidligere saker er knyttet til siktelsen mot imamen.

– Politiet ønsker å presisere at det ikke medfører riktighet at politiet har brukt sju år på å ta ut siktelse mot en imam etter mistanke om at vedkommende har utøvd vold mot barn i forbindelse med koranundervisning, skriver Søndre Buskerud politidistrikt i en pressemelding.

Politiet opplyser at de tok tak i saken fra 2002, og at det kom til en løsning ved samhandling med imamer og forstandere.

I 2007 kom det på nytt melding om at barn skulle være utsatt for fysisk avstraffelse ved koranskolen. Politiet innkalte forstanderne i to av moskeene til et møte. Der ble forstanderne tilbudt veiledning fra Alternativ til vold.

Ifølge politiet ble de kjent med en ny sak i 2009. I februar ble det opprettet straffesak, politiet innledet etterforskning. Saken mot imamen er dermed blitt etterforsket i fire måneder, understreker politiet.

– Den nevnte saken fra 2002 har gjort at vi har vektlagt denne problematikken. Politiet ser alvorlig på denne type kriminalitet og tar barna på alvor, heter det i pressemeldingen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2