Politiaksjon mot pokerlag med 80 personer

80 personer med pokerfjes ble torsdag kveld overrumplet av 15-20 politifolk på samfunnshuset på Orkanger i Sør-Trøndelag.

Politiet hadde fått tips om at det foregikk ulovlig pengespill i samfunnshuset. Ifølge TV 2 var det snakk om en stor pokerturnering som var blitt varslet på et pokerforum på internett. Turneringen skulle etter planen ha fortsatt fredag, men det har politiet satt en stopper for.

– Klokken 21 aksjonerte politiet på stedet, sier operasjonsleder Arve Vagnild i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Politiet mener det var en organisert turnering.

– Da vi kom fram var det om lag 80 personer i lokalet. Vi anser det som lite sannsynlig at det var 80 kompiser som var samlet, så ting tyder på at det var en organisert turnering, sier han til Adresseavisens nettutgave.

Politiet tok med seg tre personer til avhør. Politiet kunne torsdag kveld ikke si hvor mye penger som ble beslaglagt, men politiet tok beslag i alt utstyr som var pokerrelatert.

– Vi er ikke tunge kriminelle, men folk som driver med poker som en hobby, sier en av pokerspillerne. Han forteller at politiet stormet lokalet og brølte at spillerne skulle holde seg i ro. Politiet filmet og tok bilder av alle som var til stede.

Spillerne skal ikke ha spilt om penger inne i lokalet. Pengene ble på forhånd betalt inn av spillerne via internett. Ifølge TV 2 skal det kun ha vært 2.000-3.000 kroner i kontanter i lokalet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2