Pisket kona med ledning - slapp fengsel

En 28-åring fra Romerike som var tiltalt for å ha pisket kona med ledning og drapstruet henne, ble nylig dømt til 45 dagers betinget fengsel. Dermed slipper han å sone.

Piskingen mannen er dømt for, skjedde hjemme hos paret i Rælingen og endte med at den ett år yngre kona oppsøkte politiet og flyttet inn på Romerike krisesenter, skriver Romerikes Blad.

28-åringen erkjente å ha pisket kona med en ledning, men han hadde en annen oppfatning av alvorlighetsgraden enn politiet. Mens den tiltalte mannen karakteriserte piskingen som «lekeslåssing», mener politiet at piskeslagene bærer preg av mishandling. I retten ble det lagt fram bilder som viste at kvinnen hadde «betydelige røde merker på rumpen», heter det i den ferske dommen fra Nedre Romerike tingrett.

Mannen nektet for drapstrusler, men retten trodde ikke på ham, verken når det gjelder styrken på piskeslagene eller drapstruslene mot kona. I dommen har retten lagt vekt på at volden har skjedd under særdeles «skjerpende omstendigheter».

- Ut fra de fremlagte fotografier finner retten at tiltaltes slag med ledningen må sies å ha karakter av mishandling, heter det i dommen

Men siden saken er to og et halvt år gammel, uten at den tiltalte kunne lastes for det, kom retten enstemmig fram til at 45 dagers betinget fengsel var en passende straff for 28-åringen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2