STO FRAM I SE OG HØR: Tora Uppstrøm Berg. (Foto: Johan Arnt Nesgård)
STO FRAM I SE OG HØR: Tora Uppstrøm Berg. (Foto: Johan Arnt Nesgård)

PFU dropper Tora-sak

Pressens faglige utvalg vil ikke ta stilling til om Se og Hør brøt god presseskikk i saken om Tora Uppstrøm Berg.

Se og Hør betalte angivelig Tora Uppstrøm Berg 12.500 kroner for å fortelle historien om affæren med prinsesse Madeleines daværende forlovede.

Fokus på betaling

Klagen var levert inn av fagmedarbeider Gunnar Bodahl-Johansen ved Institutt for Journalistikk og medieforsker Carl Erik Grimstad.

De to mente at PFU måtte behandle opplysningene om at Se og Hør skal ha betalt Berg penger for å stå fram med historien om møtet med Jonas Bergstrøm, som på det tidspunktet var forlovet med den svenske prinsessen Madeleine.

Klagerne mener ukebladet har brutt med et punkt i pressens etiske regelverk der det heter at pressen som hovedregel ikke skal betale kilder og intervjuobjekter for informasjon.

Vær varsom

Vær varsom-plakaten slår også fast at mediene skal vise moderasjon ved honorering for nyhetstips, og sier videre at «Det er uforenlig med god presseskikk å ha betalingsordninger som er egnet til å friste mennesker til uberettiget å trå innenfor andres privatsfære eller gi fra seg personsensitiv informasjon».

PFU avviser å behandle klagen på formelt grunnlag, og viser til at det først må gis tillatelse fra en av de berørte partene. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2