Partisekretæren medgir at Ap er i trøbbel

Partisekretær Raymond Johansen medgir at Ap er i trøbbel foran høstens lokalvalg. Men at partiet er mer opptatt av systemer enn enkeltmennesker går han ikke med på.

– Det er ikke tvil om at vi sliter for øyeblikket. Vi er helt avhengige av å mobilisere i valgkampen, men det har vi gjort før. Stemningen kan snu, og vi har ambisjoner om å gjøre et like godt valg som i 2007, sier Johansen til NTB.

Da fikk Arbeiderpartiet en oppslutning på 30,8 prosent. I øyeblikket støttes det største regjeringspartiet av 26,4 prosent av velgerne, viser gjennomsnittet av meningsmålingene i desember.

I tillegg til svake målinger beskyldes Ap og statsminister Jens Stoltenberg (Ap) for å være mer opptatt av systemer og regeltolkninger enn enkeltmennesker, ikke minst gjennom håndteringen av Amelie-saken og sykehusstriden i Møre og Romsdal.

– Mange bruker dette som et politisk poeng, og det er noe vi tar på største alvor. Men det er i alles interesse at vi praktiserer likebehandling av mennesker og har gode og forutsigbare systemer, sier partisekretæren. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2