Pakistanere i Norge feirer hjemlandets 65-årsdag

Den pakistanske nasjonaldagen ble tirsdag 14. august feiret med barnetog fra Frognerparken til den pakistanske ambassaden i Oslo.

Den pakistanske staten feirer sin frigjøring fra den britiske koloniherren og atskillelsen fra India. 14. August 1947 opprettes den selvstendige muslimske staten Pakistan.

Lederen for det pakistansk-norske handelskammer, Aamir J. Sheikh, påpeker at det relativt unge landet fortsatt sliter med ekstremisme, terrorisme og økonomisk vekst.

– Jeg besøkte nylig sittende Pakistans statsminister Raja Pervez Ashraf, som understreket at eneste måten å få bukt med ekstremisme og terrorisme er økonomisk vekst. Derfor har Pakistan behov for utenlandske investeringer, ikke minst fra Norge, sier Sheikh.

Handelskammeret, som er stiftet av 14. august-komiteen, ønsker å jobbe for å knytte tettere kontakt mellom norsk og pakistansk næringsliv. Tirsdag arrangerer komiteen en stor festmiddag for inviterte gjester.

Tidligere på dagen var det barnetoget på Oslos vestkant som preget feiringen, med både norske og pakistanske flagg og barn med festklær i alle mulige flotte farger. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2