Pågrepet for kunsttyveri til 10 millioner

Fem personer er pågrepet og siktet for tyveri av kunst og antikviteter til en verdi av 10 millioner kroner i en aksjon politiet har holdt hemmelig i høst.

Tyveriet ble gjort fra galleriet Kaare Berntsen i september i år. Politiet har holdt saken hemmelig av hensyn til etterforskningen, og nylig pågrep politiet fem personer gjennom internasjonalt samarbeid, skriver Aftenposten.no.

– Fem personer; en nordmann, to svensker, en danske og en person fra Portugal, er siktet i saken. Flere av dem har delvis erkjent dette tyveriet. To personer ble pågrepet i Nederland da de solgte en del av de stjålne gjenstandene, sier lederen av etterforskningsenheten for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, John Roger Lund.

Tyvene fikk med seg malerier av blant andre Sam Francis, Thomas Fearnley og Erling Enger, samt en del juveler, til en totalverdi på rundt 10 millioner kroner. Om lag halvparten av tjuvgodset er nå gjort rede for. Mye tilbakeført til galleriet, mens andre er i politiets varetekt.

Onsdag ble det også kjent at Kaare Berntsen to måneder tidligere ble frastjålet Edvard Munch-litografiet «Løsrivelsen II», verdt 2,5 millioner kroner. Verken dette eller tyveriet av Munch-litografien «Historien» i forrige uke er oppklart.

Ifølge ABC Nyheter ser politiet ingen kobling til Munch-ranene i denne saken. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2