Øygards kone inntar vitneboksen – vil lukke dørene

Rune Øygards kone vil begjære lukkede dører når hun inntar vitneboksen i Sør-Gudbrandsdal tingrett fredag ettermiddag.

Når Rune Øygard etter planen gjør seg ferdig med sin forklaring før lunsj fredag, regner rettens aktører med at de trenger flere timer på å spørre ut kona til den overgrepstiltalte ordføreren. Hun vil trolig kunne underbygge Øygards påstander om de vanskelige familieforholdene jenta levde under og den store «iveren etter å være der for jenta», som ordføreren formulerte det i sin forklaring torsdag.

Reidun Øygard har varslet at hun ønsker at retten lukker dørene for publikum når hun skal gi sitt vitneprov, slik at hun kan beskytte sitt privatliv. Rune Øygard selv har allerede fått avslag på sin begjæring om lukkede dører, men tingrettsdommer Torunn Elise Kvisberg kommer til å underlegge konas begjæring egen behandling.

Ekteparet Øygard har bevisst tatt beslutningen om ikke å få egne barn for å kunne stå friere. Derfor hadde de både rom og mulighet til å vie noe av fritiden til den nå 16 år gamle jenta. Øygards kone skal imidlertid ha vært den av de to som først reagerte på at hun etter hvert tilbrakte for mye tid sammen med dem.

I og med at rettsprosessen er noe på etterskudd, rekker ikke retten å høre resten av de oppsatte vitnene fredag. De blir derfor utsatt til mandag. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2