Øygard-saken: Hartmann og Krogvold i vitneboksen

I løpet av kommende uke i saken mot Rune Øygard inntar flere av Vågå-ordførerens venner vitneboksen, blant andre fotograf Morten Krogvold og PR-rådgiver Elizabeth Hartmann.

Mandag fortsetter rettssaken mot den overgrepstiltalte ordføreren i Sør-Gudbrandsdal tingrett på Lillehammer. Ifølge tiltalen har Øygard ved en rekke anledninger, både hjemme i Vågå og på turer, forgrepet seg på jenta, som var 13 år da det første overgrepet skal ha skjedd.

Når retten settes mandag, vil tingrettsdommer Torunn Elise Kvisberg komme med kjennelser knyttet til hvilke vitner som skal forklare seg framover.

Aktoratet har bedt retten nekte forsvaret å føre hele 13 vitner, flere av dem karaktervitner som statsadvokat Thorbjørn Klundseter mener bare har til hensikt å forklare seg om den nå 17-årige jentas generelle troverdighet.

Øygards forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen, varslet på sin side da saken startet at hun vurderte på begjære avskåret to av aktoratets vitner, som hun mener potensielt kan være belastende for Øygard. Søndag opplyste Larsen til NTB at hun likevel ikke kommer med en slik begjæring. Et av de to vitnene har imidlertid bedt om lukkede dører mens hun gir retten sitt vitneprov. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2