– Øygard må finne seg i hardkjøret i pressen

Den overgrepstiltalte Vågå-ordføreren Rune Øygard må finne seg i hardkjøret han blir utsatt for i mediene, mener presseorganisasjoner.

Øygards advokat Mette Yvonne Larsen gikk mandag hardt ut mot måten hennes klient er blitt omtalt på i pressen. Hun viste blant annet til kommentatorer som mener den hardt pressede Ap-ordførerens troverdighet er blitt svekket i løpet av den første uken av rettssaken.

Men både Norsk Presseforbund, Norsk Redaktørforening og bistandsadvokater som Dagsavisen har snakket med, sier Øygard må finne seg i hardkjøret.

– Den 16 år gamle jenta trenger beskyttelse i en helt annen grad enn ordføreren. Noen kan synes det er urettferdig, men dette er den andre siden ved å være en offentlig person, sier generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund til avisa.

Kokkvold sier nettopp det at Øygard er ordfører «gjør det nødvendig å formidle langt mer enn hva som er normalt i overgrepssaker.»

– Det er åpenbart at hvis det er noen som skal tåle noe her, så må det være ordføreren. Jenta er den svake parten, sier generalsekretær Nils E. Øy i Norsk Redaktørforening. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2