Oslo tingrett: Grunnløst å mistenke nabo for drap

Oslo tingrett fastslo mandag at politiet ikke har grunn til å mistenke naboen til Vegard Bjerck på Skøyen for drapet i desember 2008.

Den 43 år gamle naboen gikk til Oslo tingrett før helgen for å få tilbake flere gjenstander som politiet har beslaglagt hjemme hos ham. Mannen ble i fjor sommer siktet for å ha drept IT-gründeren i fellesgarasjen til borettslaget vest i Oslo. Han har hele tiden nektet for å ha hatt noe med drapet å gjøre og har vist til datalogger som bevis for at han var travelt opptatt da drapet skal ha skjedd om ettermiddagen den 18. desember 2008.

43-åringen satt fengslet i halvannen måned i fjor sommer, men ble satt fri på grunn av svake bevis. Siktelsen om drap ble imidlertid opprettholdt.

Formålet med å be politiet utlevere materialet var at tingretten da også måtte ta stilling til om politiets siktelse var godt begrunnet eller om mistanken mot ham var svekket.

– Retten mener at bevisbildet samlet sett er svekket på en slik måte at det i dag ikke foreligger skjellig grunn til mistanke mot siktede. Likevel mener retten at han ikke har noe ubetinget krav på å få utlevert beslagene, heter det i kjennelsen fra Oslo tingrett.

Noen dager før rettsmøtet kom imidlertid Kripos med en rapport hvor det går fram at én av 13 beslaglagte kniver fra mannen kan være forenlig med stikkskadene i offerets kropp. Derfor mener politiet at beslaget må opprettholdes slik at utenlandske eksperter får gransket kniven bedre. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2