NIKABTREFF: Muslimske kvinner i Oslo som ønsker å ikle seg nikab er inviitert til å møtes på Grønland i Oslo. (Foto: FRED ERNST/Ap)
NIKABTREFF: Muslimske kvinner i Oslo som ønsker å ikle seg nikab er inviitert til å møtes på Grønland i Oslo. (Foto: FRED ERNST/Ap)

Oslo-kvinne arrangerer nikab-treff for muslimske kvinner

I Oslo har en muslimsk kvinne tatt initiativ til et treff for muslimske kvinner som vil teste ut hvordan det er å gå med heldekkende nikab.

Initiativet har kommet på diskusjonsforumet til Det islamske nettverk i Norge. Forumet er kun åpent for kvinner, og ifølge skrivet som er lagt ut på forumet, inviteres kvinner som ønsker å ikle seg nikab til å møtes på Grønland i Oslo.

«Få øvd seg litt»

I invitasjonen heter det at treffet «kun er for å motivere, og selvfølgelig også for at de som ønsker å bruke det skal få øvd seg litt og se hvordan det er å være ute i offentligheten», skriver VG Nett.

Ifølge invitasjonen er det lagt opp til at de som ønsker det, kan møtes i en moské etter treffet på Grønland, for å snakke om hvordan de opplevde å gå med heldekkende nikab.

– Sjokkerende

VG Nett har vært i kontakt med kvinnen som står bak treffet, men hun ønsker ikke å kommentere det.

Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde, Fremskrittspartiet, karakteriserer initiativet som sjokkerende. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2