Oslo Børs preget av DnB NOR

Mens de aller fleste store selskapene på Oslo Børs bare kunne vise til små bevegelser, gikk DnB NOR onsdag morgen inn i en ny nedadgående spiral som utpå ettermiddagen ble avløst av en sterk oppgang. Hovedindeksen steg med 0,57 prosent til 221,50 poeng.

Forklaringen var en børsmelding fra banken der alle spekulasjoner om kjempetap i fjerde kvartal ble blankt avvist. Dermed steg aksjen fra et bunnivå på 14,90 kroner til 20 kroner i løpet av et par timer. En oppgang på drøye 30 prosent er sjelden kost for en så stor aktør på Oslo Børs, men lite har vært normalt rundt banken den siste tiden.

Hovedindeksen steg etter hvert med 0,57 prosent til 221,50 poeng etter lenge å ha ligget an til ny nedgang. Uansett er oppgangen fra årets første uker blåst bort, og verdiene av aksjene på Oslo Børs var onsdag nesten den samme som ved årsskiftet.

Omsetningen er under halvparten av hva den var på samme tid i fjor. En dagsomsetning på 5,7 milliarder kroner avdekker at utenlandske investorer er langt mindre aktive på børsen enn tidligere. Men heller ikke norske investorer er risikovillige nå om dagen.

Tirsdag steg 68 aksjer, mens 66 falt i verdi og 68 var uendret. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2