Orkla og Hydro danner felles selskap

Orkla ASA og Norsk Hydro ASA har blitt enige om å slå sammen sine virksomheter innen aluminiumsprofiler, byggsystemer og rør. Det nye sammenslåtte selskapet, vil hete Sapa og ha 25.000 ansatte.

Årlig salg for det nye selskapet vil ligge på rundt 47 milliarder kroner. Transaksjonen ventes å bli gjennomført i løpet av første halvår 2013, etter godkjennelse fra konkurransemyndighetene. Svein Tore Holsether, i dag administrerende direktør i Sapa, blir konsernsjef for det nye selskapet.

– Sammen skaper vi et sterkere selskap med en bredere kompetansebase og et meget erfarent lederteam. I dagens meget krevende markeder vil det nye selskapet være bedre rustet for restrukturering og verdiskapning. Dette vil styrke Orklas evne til å utnytte potensialet for verdiskapning i vår aluminiumvirksomhet, sier Orklas konsernsjef Åge Korsvold.

Det nye selskapet vil ha ledende posisjoner i Europa og Nord-Amerika, og sterkt fotfeste i fremvoksende markeder, inkludert Brasil, Argentina, Kina, India og Vietnam.

Avtalen inneholder bestemmelser der begge parter kan initiere en prosess for børsnotering etter om lag tre år fra gjennomføring, og hvor begge parter kan bestemme seg for å beholde en eierandel på 34 prosent. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2