Opprettholder bildrapsdom mot 21-åring

Frostating lagmannsrett opprettholder dommen mot en 21 år gammel mann som i mars i fjor kjørte ned og drepte en 42 år gammel trebarnsfar på Haramsøy i Møre og Romsdal.

Sunnmøre tingrett dømte i november 2009 mannen til to år og ni måneders fengsel for uaktsomt bildrap og for å ha avgitt falsk forklaring. I tillegg ble han fradømt retten til å kjøre bil for resten av livet.

21-åringen anket dommen, men Frostating lagmannsrett besluttet torsdag at dommen fra tingretten opprettholdes, skriver Sunnmørspostens nettutgave.

Den dømte, som var 19 år da påkjørselen skjedde 15. mars i fjor, ble i tingretten dømt til å betale 2,1 millioner kroner i erstatning, og dette kravet ble også stående i lagmannsrettens dom.

Bilen 21-åringen kjørte, var uregistrert og manglet bremser bak. Etter påkjørselen stakk han av, og ulykkesbilen ble gjemt. Senere ble den gravd ned av 21-åringens far.

21-åringens forsvarer, advokat Svein Tømmerdal, mente at det hadde kommet fram nye opplysninger i saken siden den var oppe i tingretten, melder NRK. Men lagmannsretten opprettholdt altså tingrettens dom.

Tømmerdal opplyser at 21-åringen vil vurdere å anke straffeutmålingen fra lagmannsretten. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2