Opposisjonen oppgitt over Faremo

Opposisjonen vil sende en norsk fregatt til Adenbukta så raskt som mulig og senest til høsten, men får nei. Høyre og Frp er provosert over mangelen på en konkret begrunnelse fra forsvarsministeren.

Forsvarsminister Grete Faremo (Ap) innrømmer at det er behov for ytterligere tiltak i kampen mot pirater, men vil ikke sende noen ny norsk fregatt til Adenbukta før i 2012.

Det var lederen av utenriks- og forsvarskomiteen, Høyres Ine Marie Eriksen Søreide, som i den muntlige spørretimen onsdag etterlyste raskere innsats for å forsvare norske maritime interesser. Hun viste til at 700 sjøfolk og 30 skip blir holdt som gisler, og at forholdene går fra vondt til verre utenfor Somalia.

- Sjøforsvaret har selv sagt det er mulig å seile høsten 2011, mens Forsvarsdepartementet snakker om 2012. Hvorfor vurderes dette så forskjellig? For øvrig må vurderingenes tid snart være over, sa Eriksen Søreide.

- Hva slags inntrykk tror forsvarsministeren det skaper ute i verden når regjeringen ikke stiller opp for norske interesser? fortsatte Kristiansen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2