Fredag 3. januar nådde strømprisen nye høyder, på den nordiske kraftbørsen ble en kilowattime omsatt for rundt 80 øre.  (Foto: Richardsen, Tor/SCANPIX)
Fredag 3. januar nådde strømprisen nye høyder, på den nordiske kraftbørsen ble en kilowattime omsatt for rundt 80 øre. (Foto: Richardsen, Tor/SCANPIX)

Ønsker oppstart av mobile gasskraftverk

Fylkesrådet i Nord-Trøndelag vil at staten skal starte de mobile gasskraftverkene på Nordvestlandet for å senke strømprisene i Midt-Norge.

I en uttalelse sendt til olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) krever fylkesrådet handling fra staten slik at strømprisene i regionen holdes på samme nivå som resten av landet. De ser blant annet for seg en løsning der en tilfører regionen mer strøm ved å starte de mobile gasskraftverkene som er plassert på Aukra og Tjeldbergodden.

«Staten må om nødvendig starte de mobile gasskraftverkene på Nordvestlandet for å holde strømprisen i Midt-Norge på nivå med resten av landet. Hvis det ikke er vilje til det, må det settes inn en massiv innsats for energiøkonomisering og tiltak for å få opp kraftproduksjonen i regionen», står det å lese i uttalelsen.

Natur og Ungdom raser mot fylkesrådet, og mener at høye strømpriser ikke er et argument godt nok for å starte de mobile gasskraftverkene. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2