Oljesølet i Mandal stammer ikke nødvendigvis fra Full City

Oljesølet ved Mandal og Kristiansand trenger ikke å stamme fra Full City-forliset i Langesund, ifølge Kystverket.

Tirsdag ble det meldt om oljefilm og tjæreklumper så langt sør som Mandal, over 20 mil fra det havarerte lasteskipet like utenfor Langesund. Men Kystverket vil ikke slå fast at denne oljen stammer fra Full City. Tirsdag ettermiddag meldes det kun om oljespredning fra Larviksfjorden i øst til Grimstad i sør på Kystverkets nettsider.

– Så langt har Kystverket kun konstatert konkrete funn av oljesøl fra Full City så langt sør som Grimstad. Vi kan ikke si med sikkerhet at oljefunnene i Mandal stammer fra havaristen, sier kommunikasjonsrådgiver Pål Are Lilleheim i Kystverket til NTB.

Lilleheim forteller at Kystverket ikke har noen spesifikke hypoteser om hvor oljen i Mandals-skjærgården eventuelt kan stamme fra. – Men vi må huske på at dette er et farvann med svært mye båttrafikk, sier han.

Om noen dager vil det imidlertid være klart hvorvidt oljefunnene i Vest-Agder har sammenheng med forliset i Langesund. Det tas nemlig fortløpende prøver av nytt oljesøl, som analyseres hos forskningsorganisasjonen SINTEF. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2