Oljen og nedgang i Europa drar Oslo Børs ned

Synkende oljepris og nedgang på de europeiske børsene dro Oslo Børs nedover onsdag. Etter en times handel lå hovedindeksen på 364,15 poeng, ned 0,86 prosent.

Det var få lyspunkter å spore på Oslo Børs onsdag. Formiddagens vinner var kapitalforvaltningsselskapet Acta, som steg med 14,15 prosent etter å ha overrasket med godt kvartalsresultat. Etter å ha slitt med negativ omtale og negative resultater i lengre tid, tjener rådgivingsselskapet nå penger igjen. Resultatet før skatt i andre kvartal kom på 7 millioner kroner, mot et underskudd på 37 millioner i samme periode i fjor.

Stort sett alle de mest omsatte aksjene på børsen startet i rødt onsdag. Yara gikk ned 0,24 prosent, Statoil 0,95 prosent, Norsk Hydro 0,28 prosent og Telenor 1,17 prosent.

Oljeselskapet Det norske gikk ned med 0,47 prosent etter å ha lagt fram kvartalstall med et resultat før skatt på minus 401 millioner kroner.

SAS hadde et underskudd på 600 millioner svenske kroner i andre kvartal. Det dårlige resultatet var imidlertid bedre enn hva analytikerne hadde fryktet, og aksjen steg med 3,64 prosent.

Rederiet Odfjell fikk også et oppsving, til tross for at kvartalsresultatet før skatt var på minus 18 millioner kroner. Aksjen steg med 1,02 prosent i formiddagstimene.

De største asiatiske børsene stengte ned onsdag, med unntak av Nikkei-indeksen i Tokyo. Utviklingen var gjennomgående negativ i Europa. Oslo Børs sank mest i formiddagstimene.

Oljeprisen var på vei ned igjen. Nordsjøoljen gikk ned 0,63 cent til 76,30 dollar fatet, mens den amerikanske lettoljen gikk for 75,09 dollar fatet onsdag. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2