Økokrim henlegger saken mot Westerdals

Var siktet for å ha mottatt 34,8 millioner kroner i urettmessig statstilskudd.

Siktelsen mot Westerdals Oslo ACT er nå henlagt, opplyser Økokrim. Skolen ved Vulkan nederst på Grünerløkka i Oslo. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix
Siktelsen mot Westerdals Oslo ACT er nå henlagt, opplyser Økokrim. Skolen ved Vulkan nederst på Grünerløkka i Oslo. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix Foto: Brun, Thomas

Økokrim henlegger siktelsen mot Westerdals Schools of Communication. Skolen har vært siktet for å motta urettmessig statstilskudd.

Saken har vært etterforsket siden mai i fjor, da Økokrim mottok en anmeldelse fra Kunnskapsdepartementet med mistanke om utbetaling av urettmessig statstilskudd på 34,8 millioner kroner til Westerdals.

– Det har vært en grundig etterforsking av saken, og ØKOKRIM har gjennomført en rekke avhør og gått gjennom store mengder dokumenter og korrespondanse, sier førstestatsadvokat Trude Stanghelle i ØKOKRIM i en pressemelding.

Siktelsen vedrørende film- og tv-tilbudet er henlagt på grunn av bevisets stilling.

– Siktelsen mot Westerdals School of Communication vedrørende utdanningslinjene scenografi og event samt tredje året av eksponeringsdesign er henlagt etter en helhetsvurdering fordi foretaksstraff i denne saken ikke anses hensiktsmessig, sier førstestatsadvokat Trude Stanghelle i ØKOKRIM.

Westerdals høyskole (WOACT) inngikk tidligere i juni forlik med Kunnskapsdepartementet og betaler tilbake statsstøtte på 42 millioner kroner. Departementet har tidligere fremmet krav på til sammen 84 millioner kroner fra skolen.

Kravene har vært bestridt av skolen, men den har likevel valgt å inngå forlik. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) roser skolen for å være konstruktive i arbeidet med å rydde opp i gamle forhold.

– Forholdene ligger tilbake i tid, og jeg mener WOACT på en konstruktiv måte har vist vilje til å rydde opp i tidligere forhold. Det har vært uenighet om kravene KD har fremsatt, og et forlik er den beste løsningen for begge parter. Nå ser vi fremover, sa statsråden til NTB 9. juni i år.

Mer innhold fra TV 2