Økning i kortsvindel mot bensinstasjoner

Skimminggruppa i Oslo politidistrikt har registrert 50 angrep mot bensinstasjoner i år. Det har vært en kraftig økning i antall svindelsaker i år.

17 forskjellige bensinstasjoner har så langt i år blitt angrepet av kortsvindlere. I hele fjor var det bare ett såkalt skimming-tilfelle. Det var ett tilfelle også i 2010 mens det i 2009 ble registrert ni tilfeller, skriver Dagbladet.

Svindelen mot bensinstasjoner startet tidlig i høst i bergensområdet og forflyttet seg deretter innover i landet, blant annet til Oppland og Vestfold.

Lederen av skimminggruppa i Oslo politidistrikt, Inger Johanne Neset, sier til avisa at det i svært mange av tilfellene dreier seg om mobile vinningskriminelle.

– Man ser en sammenheng mellom flere av tilfellene som har vært den siste perioden. Vi jobber med dette nå og har kontakt med de andre politidistriktene. Vi ser at det er noen av de samme personene som går igjen, sier hun.

Hun sier videre at svindlerne ser ut til å bevege seg ut av Oslo, kanskje fordi politiet i hovedstaden har oppklart flere av sakene relativt raskt. Likevel ser hun med bekymring på det som kan se ut som en eksplosjon i antall svindelforsøk med utstyr som nå virker mer profesjonelt enn tidligere. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2