Nytt skred stenger vei i Møre og Romsdal

Vegvesenet arbeider med å rydde veibanen.

Raset som gikk ved Flatvad var ikke stort, men hindrer trafikken. Vegvesenets folk er i ferd med å rydde veibanen onsdag morgen, skriver Driva.

Riksvei 70 ved Oppdølsstranda er fortsatt stengt, men strekningen fra Sunndal og mot Oppdal er åpnet. Vegvesenet har også startet oppryddingsarbeid ved Ørskogfjellet.

Skolene fortsatt stengt

Klokken ni onsdag morgen vil E136 ved Bjorli bli åpnet for vekselvis enveiskjøring. Først vil bilene i køen ved Bjorli få kjøre ned Romsdalen, og når den siste bilen har kommet ned vil det bli åpnet for trafikk opp dalen, melder NRK.

Beredskapsledelsen i Sunndal kommune besluttet tirsdag kveld at de fleste skolene i kommunen skulle holde stengt også onsdag. Et par skoler er åpne for elever som ønsker å komme, men noe skoleskyss eller undervisning blir ikke igangsatt.

Anmelder lastebilsjåfører

Tirsdag kveld tok flere lastebilsjåfører seg ulovlig inn i det svært rasfarlige området mellom Måndalen og Våge i Rauma.

– Dette er svært alvorlig. Flere av dem som ventet fjernet våre sperringer og kjørte gjennom, sier seksjonsleder Ivar Hol i Statens vegvesen til NRK.

Han anslår at rundt 50 vogntog brøt sperringene, og beskriver dette som livsfarlig. Sjåførene vil bli politianmeldt.

Også i Sunndal skal mange ha oversett veisperringene og kjørt inn i rasfarlige områder. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2