Nytt bussran i Tromsø

En bussjåfør ble ved 20-tiden tirsdag tvunget til å gi fra seg pengeveska da bussen stanset på snuplassen i Malmvegen i bydelen Kroken i Tromsø.

Det var en mann væpnet med kniv som tiltvang seg veska mens det pågikk et sjåførbytte og det også var kommet en passasjer i bussen.

– Sjåføren ga fra seg pengeveska da mannen truet med en stor kniv. Det er vår rutine, vi spiller ikke helter, sier driftssjef Magnar Nilssen i Cominor Buss til NRK.

Begge sjåførene forklarte seg tirsdag kveld for politiet i Tromsø mens de øvrige ansatte i selskapet ble orientert om hva som hadde skjedd. Det er bare en knapp måned siden forrige gang en bussjåfør ble ranet i Tromsø.

Bussjåførene i Tromsø varslet før jul en aksjon for å nekte passasjerer å betale med kontanter. Aksjonen ble ikke gjennomført fordi fylkeskommunen lovet å gjennomføre tiltak som kunne gi sjåførene en sikrere arbeidsplass.

Nå frykter driftssjefen at begeret er fullt, og at det vil komme en aksjon fra sjåførenes side. Han viser til at det i Kristiansand brukes vektere som vakter på bussene om kvelden. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2