Nye selskaper inn på børsen

Optimisme i markedet og større risikovilje gjør at flere selskaper har planene klare for å bli notert på Oslo Børs sine markedsplasser.

Onsdag ble seismikkselskapet Polarcus Limited notert på Oslo Axess som det første selskapet siden 31. oktober i fjor. Pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs ASA opplyser at det ligger to nye søknader inne og at de er i dialog med flere selskaper som ønsker notering på Oslo Børs.

Ett år etter at Lehman Brothers gikk konkurs og store deler av verden gikk inn i en finanskrise, er pessimisme snudd til et langt mer aktivt marked.

Årsaken til at det er 11 måneder siden forrige selskap ble notert, skal ifølge Oslo Børs være svak tilgang på kapital og usikre markedsutsikter. Noen selskaper skrinla også sine noteringsplaner i påvente av bedre tider.

Oslo Børs forventer flere noteringer i inneværende år, både på Oslo Børs og Oslo Axess. Det skal også være interesse fra Singapore-baserte selskaper som vurderer notering. Dette kommer i tilfelle som følge av en avtale fra juni i år mellom Oslo Børs og Singaporebørsen (Singapore Exchange, SGX) om en forenklet notering gjennom felles noteringsregler- og prosesser. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2