ny6-uvær-isolert-F - Uværet isolerer flere tusen innbyggere

Over 5.000 innbyggere i Årdal og rundt 2.300 innbyggere i tettstedet Høyanger er tirsdag morgen fortsatt isolert på grunn av uværet.

I Høyanger blir i tillegg rundt 50 personer evakuerte inn til sentrum på grunn av rasfare, melder NRK.

Flere veier inn til de to stedene er stengt på grunn av uværet og steinras, noe som gjør innbyggerne isolert fra omverdenen.

Et ras på E16 i Aurland har sperret inne flere busser med totalt rundt 400 passasjerer som opprinnelig skulle ta Bergensbanen, men som i stedet måtte ta buss fra Geilo.

Ved Lånefjorden i Balestrand ble en buss stående fast på fylkesvei 55 litt før midnatt. Det hadde gått ras på begge sider av bussen slik at den ikke kom seg videre.

Det ble gjort forsøk på å få ut de seks personene i bussen, men det har ikke lyktes. Politiet opplyser at bussen har parkert i et område som blir vurdert som sikker, og det vil bli gjort et nytt forsøk på å få dem ut av området på morgenkvisten.

På vestsiden av Sørfjorden i Hardanger er ti personer evakuert etter et ras mandag kveld.

På østsiden av Sørfjorden er 16 personer evakuert i området Rogdo. Det har gått ras ved Måge, Rogdo og Kvestad. Samtidig står to vogntog fast i rasoverbygget ved Fossone, og sjåførene befinner seg i kjøretøyene, opplyser politiet.

I Jølster ble fire familier evakuert etter at det gikk et jordras ved Ålhus.

I Førde og Florø gikk strømmen sent mandag kveld, Florø fikk strømmen tilbake ved totiden natt til tirsdag, mens Førde ifølge NRK fikk strømmen tilbake ved tretiden etter et strømbrudd som varte i mange timer på grunn av en brann i en trafostasjon. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2