ny5-vekter-streik-kansellering-F - Avinor: – Forsinkelser og kansellerte fly i vente

På grunn av streikende vektere må passasjerer som skal ut og reise være ekstra tidlig på flyplassen. Noen fly vil bli kansellert, melder Avinor.

Norsk Arbeidsmandsforbund tar ut 1.797 vektere i streik fredag klokka 20. Mange av vekterne tas ut av sikkerhetskontrollene på landets flyplasser.

Passasjerer som skal ut og reise framover, må derfor belage seg på lange køer ved sikkerhetskontrollen.

– Folk må være ute i god tid, minst en time før det som er normalt, og de må være forberedt på noe lenger kø ved sikkerhetskontrollen. Men det vil ikke bli snakk om kansellering av fly hos oss, forsikrer informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS overfor NTB. Han er skuffet over at partene ikke kom fram til en løsning på konflikten.

– Vi jobber på spreng for å forhindre at det blir kanselleringer, men vi kan ikke utelukke noe. Passasjerer kan få tilbud om ombooking, nye reservasjoner og så videre. Jeg vil anbefale alle reisende om å følge med på hjemmesidene våre, ta med lite håndbagasje og beregne god tid på flyplassen, sier Åsa Larsson, informasjonssjef i Norwegian.

Folk som skal ut og reise, bør kontakte flyselskapet sitt og orientere seg om forholdene utreisedagen.

– Publikum må regne med forsinkelser og en del kanselleringer. Det er derfor viktig at reisende holder seg orientert gjennom flyselskapene sine, og at de er ute i god tid før avreise. Streiken vil by på problemer, sier kommunikasjonsdirektør Ove Narvesen i Avinor til NTB.

– Jeg vil råde folk som skal reise i løpet av helgen til å booke om reisen til et senere tidspunkt. Alle som er berørte oppfordres til å følge med på våre og flyselskapenes hjemmesider, sier Jo Kobro, informasjonssjef ved Oslo Lufthavn Gardermoen til NTB.

Det er 149 vektere som tas ut i streik på Gardermoen, og reisende må være forberedt på lengre køer fra og med fredag kveld etter klokka 20.

– Vi vil stille med en redusert kapasitet på 50 prosent, som betyr at vi normalt sluser 4.000 personer gjennom sikkerhetskontrollen, mens det nå kun vil bli 2.000 reisende i timen, sier Kobro.

– Vi må stenge sikkerhetsslusene, og alle rutefly vil bli innstilt. Flyplassen vil kun holde åpent for ambulansetrafikk. Vi oppfordrer folk til å ta kontakt med flyselskapene, for det vil bli mange kanselleringer, sier lufthavnsjef Charles Kristiansen til NTB. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2