ny4-terror-begravel-F - Staten gir støtte til begravelser og minnesamvær

Staten vil gi et tilskudd til dekning av utgifter i forbindelse med gravferd og minnesamvær på 100.000 kroner til pårørende etter hver omkomne etter terrorangrepene.

Regjeringen har besluttet at staten vil dekke deler av utgiftene for de etterlatte etter angrepene på Regjeringskvartalet og Utøya.

– De som er rammet av angrepene vil kunne ha krav på voldsoffererstatning og bistand i forbindelse med gravlegging og minnesamvær, sa statsminister Jens Stoltenberg (Ap) under en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

De etterlatte etter de 76 personene som mistet livet i terrorangrepene vil ha krav på en voldsoffererstatning på 100.000 kroner, etter at partiene på Stortinget har oppjustert voldoffererstatningsbeløpet.

– Det vi har planlagt vil ikke bringe de omkomne tilbake, men vi håper det vil mildne omstendighetene for de pårørende og sikre oss så godt vi kan for at slike hendelser skjer i fremtiden, sier Stoltenberg.

Regjeringen ønsker også å sette i gang en nasjonal minnemarkering der de etterlatte etter angrepne på Regjeringskvartalet og på Utøya kan delta. Det er besluttet at staten vil dekke kostnader knyttet til reiseutgifter i forbindelse med den nasjonale minnemarkeringen i Oslo. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2