ny4-rec-legger-ned-F - 700 REC-ansatte mister jobben – resten kan følge

REC legger ned nesten halvparten av produksjonen sin i Norge og kvitter seg med 700 ansatte. De resterende 500 ansatte kan følge på kort varsel.

Framtiden til den norske virksomheten til Renewable Energy Corporation (REC) henger i en tynn og svært skjør tråd etter at styret i solenergiselskapet tirsdag besluttet å legge ned tre av fabrikkene sine her i landet. Det tilsvarer rundt 45 prosent av den totale produksjonskapasiteten til REC i Norge. De rundt 700 ansatte ved fabrikkene i Narvik, Glomfjord og på Herøya ble orientert om beslutningen på allmøter onsdag morgen.

– Det er ikke til å legge skjul på at det blir krevende framover. Alle som er ansatt i REC vet at de må prestere måned for måned, og at virksomheten er i fare hvis vi ikke klarer å skape positive resultater. Jeg tror de ansatte forstår dette meget godt, og at de gjør det som er mulig for å bli mest mulig konkurransedyktige, sier Enger til NTB.

Den situasjonen kommer trolig til vedvare i opptil to år til – til tross for at solenergi er mer konkurransedyktig enn noen gang, mener han. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2