ny3-hermansen-øko-F - Robert Hermansen tilstår grov korrupsjon

Robert Hermansen har sagt seg villig til å møte i retten for grov korrupsjon. Han tilstår å ha mottatt 4 millioner kroner fra Store Norskes leverandør Kristian Jebsens Rederi.

Hermansen har gitt en uforbeholden tilståelse, og saken vil behandles som en tilståelsessak, opplyser Økokrim fredag.

Påtalevedtaket fra Økokrim omfatter et tilfelle av grov korrupsjon ved at Hermansen ved fire anledninger skal ha mottatt overføringer på til sammen 4 millioner kroner fra gruveselskapet Store Norskes leverandør Kristian Jebsens Rederi. Også rederiet, som fraktet kull for Store Norske, er tiltalt for grov korrupsjon.

Kontraktene Hermansen inngikk, ble tegnet for flere tiår av gangen uten at det statlige selskapet la dem ut på anbud. Økokrim mener også at de er priset uforståelig høyt og at Hermansen har fått lån og goder fra selskapet.

Samtidig med at Hermansen er tiltalt, har Økokrim henlagt alle andre siktelser i Store Norske-saken på grunn av mangel på bevis. Det innebærer at siktelser mot leverandøren Leonard Nilsen & Sønner AS (LNS), samt personer i selskapet, frafalles.

– Dette er i tråd med det vi har hevdet helt siden Store Norske-saken kom opp i fjor sommer, sier styreleder Inge K. Hansen.

Påtalevedtaket som ble kjent fredag, omfatter ikke siktelsen mot en tidligere konsulent i Store Norske. Her har Økokrim ennå ikke avsluttet etterforskningen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2