ny2-yara-siktet-F - Yara korrupsjonssiktet av Økokrim

Økokrim har siktet Yara International for korrupsjon i forbindelse med et prosjekt i India.

8. april satte Yara i gang en ekstern gransking og varslet samtidig Økokrim om mistanke om et mulig straffbart forhold i forbindelse med selskapets investering i Lifeco i Libya. I forbindelse med granskingsprosessen er det fremkommet opplysninger fra en intern varsler om et annet forhold, og Yara har gått til Økokrim med disse opplysningene, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Forholdene gjelder et prosjekt i India og går tilbake til perioden 2006-2007. Prosjektet tok sikte på å etablere et joint venture for produksjon og salg av gjødsel, men det ble ikke realisert. Den foreløpige granskingen har påvist en utbetaling på 1 million dollar til en tredjepart. Det er på grunnlag av disse opplysningene Økokrim har startet etterforskning.

– Helt uavhengig av hva Økokrim konkluderer med, er det svært alvorlig for oss at det kommer en siktelse. Vi samarbeider med Økokrim og avventer den videre etterforskningen. Jeg er fornøyd med at granskingen vi har igangsatt også har brakt denne saken til overflaten, men er skuffet over at den ikke kom på et tidligere tidspunkt dersom det viser seg at Yara har begått lovbrudd, sier konsernsjef Jørgen Ole Haslestad. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2