ny2-vei-bompenger-F - Krever inn bompenger før veien er planlagt

I mai starter innkrevingen av bompenger ved Lillesand i Aust-Agder. Men den nye E18 som pengene skal gå til, er ikke engang planlagt og er ikke nevnt i Nasjonal transportplan, skriver Aftenposten.

Det vanlige er å kreve inn bompenger etter at veien er bygget. I dette tilfellet er det ikke engang sikkert at veien kommer i det hele tatt, skriver Aftenposten. Strekningen det gjelder, er ny E18 mellom Tvedestrand og Arendal.

Ifølge avisen har ikke Statens vegvesen tatt med denne veistrekningen i sin prioriterte liste før ny Nasjonal transportplan, som gjelder fram til 2023.

– Dette undergraver all respekt folk har til bompenger. Bilistene betaler for noe som man ikke vet vil komme eller ikke, sier direktør Stig Skjøstad i Norges Automobil-Forbund (NAF).

Kleppa avviser overfor NTB at veistrekningen ikke er med i Nasjonal transportplan, og sier den tvert imot er tilgodesett med oppstartsmidler.

– I første fireårsperiode er det gitt en økning i rammen på 45 prosent, sier Kleppa.

– Aust-Agder fylkeskommune har tatt et aktivt grep for å posisjonere seg i køen. Jeg har fulgt dette opp og Stortinget har gitt sin tilslutning til forhåndsinnkreving av bompenger, sier Kleppa.

Hun mener dagens veistrekning mellom Arendal og Tvedestrand er en ulykkesbelastet vei som det haster å forbedre.

– Veien skal bygges så raskt som mulig. Det er mitt mål, sier samferdselsministeren. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2