ny2-uvær-samle-F - Dagmar herjet trolig verre enn Berit

Sannsynligvis har uværet Dagmar i julehelgen gjort mer omfattende skader enn uværet Berit. Rundt 25.000 kunder var mandag kveld fortsatt uten strøm.

Samtidig var mandag kveld et nytt uvær – dog ikke så kraftig at det regnes som ekstremvær og får navn – på vei.

– Det er forholdsvis rolige vindforhold nå, bare en frisk bris på kysten av Nordvestlandet og Trøndelag. Men det vil blåse opp igjen utover kvelden, fortalte vakthavende meteorolog Mariann Foss ved Meteorologisk institutt til NTB mandag ettermiddag.

I Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Trøndelag er det ventet liten til full storm, og Stad kan få en kortvarig, men sterk storm, forteller meteorologen. Nordland vil få litt vind, som natt til onsdag var ventet å øke til sterk kuling og enkelte steder liten storm. Troms vil bare få liten kuling, som utover dagen onsdag kan øke til liten storm. Kysten av Finnmark vil få en liten storm lengst nord og ellers sterk kuling fra vest.

Ekstremværet Dagmar førte på kvelden første juledag og natt til andre juledag til vind opp til orkan styrke flere steder i landet.

Sterkest var vinden ved Kråkenes i Vågsøy kommune i Sogn og Fjordane, der gjennomsnittlig vindhastighet var 44,6 meter per sekund

– Vi har dessverre ingen målinger herfra fra etter klokken 20 1. juledag. Vi er litt usikre på hva det skyldes, men strømbruddet kan være en mulig årsak, forteller meteorolog Foss.

Dagmars herjinger har ifølge Statnett gjort at rundt 100.000 mennesker mandag morgen var uten strøm. Størst skade har uværet gjort i Sogn og Fjordane og på Sunnmøre.

Mandag kveld var 25.000 kunder fortsatt uten strøm, blant annet i Stryn og øst og nord for Kongsvinger, opplyser Statnett. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2