ny2-terror-truet - Utøya-vitne truet på e-post

Den siste som vitnet i terrorsaken torsdag, Muhammed Abdulrahman, mottok trusler via e-post mens han var i Oslo tinghus. Politiet vet ikke hvem som står bak trusselen.

– Jeg håper virkelig at politiet tar vedkommende, sier 20-åringen til VG.

20-åringen fra Hamar ble fraktet bort fra Oslo tinghus med politieskorte torsdag ettermiddag. Politiet bekrefter overfor NTB at de etterforsker saken.

Truslene mot Abdulrahman ble sendt i en e-post til VG som varslet politiet umiddelbart.

– Et vitne har fått en trussel mot seg i form av en e-post. Saken etterforskes, og politiet har iverksatt noen tiltak, sier operasjonsleder Even Jørstad.

Aktor Svein Holden vil ikke uttale seg om saken.

– Men jeg er overbevist om at politiet håndterer alt som har med sikkerheten rundt denne saken å gjøre, på en god måte, sier han.

– Det var en belastning i seg selv for ham å vitne, og når han får dette i tillegg, er det en ekstra belastning, sier bistandsadvokat Eivor Øen.

20-åringen kom sammen med familien til Norge fra Nord-Irak, der han også hadde traumatiske opplevelser. Da han var sju år gammel, ble klasserommet bombet, og flere klassekamerater ble drept.

– Dette er jo pur ondskap kombinert med ren idioti. Det er så feigt. Jeg tåler at folk er uenige med meg, men ta debatten i åpent lende. Finn en talerstol! Da kan jeg ta diskusjonen, sa Trond Blattmann til Fædrelandsvennen etter å ha fått det siste brevet.

Også mange andre etterlatte og rammede fra Utøya har fått trusler eller hatbrev. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2