ny2-sos-rasisme-pengejuks - Forteller om pengejuks og frykt i SOS Rasisme

Bård Frantzen, som tidligere jobbet og var tillitsvalgt i SOS Rasisme, beskriver en fryktkultur og forteller om hvordan bankkontoer ble tømt og regnskaper ble brent.

– Svindelen vi har gjennomført ble styrt av en ledelse som ofte fikk andre til å gjøre skittjobbene for seg, sier Frantzen i et stort intervju med Dagbladet.

Tre måneder etter at SOS Rasisme ble dømt for medlemsjuks og pålagt å betale tilbake 9,7 millioner de har mottatt i støtte, forteller Frantzen om det han selv kaller «organisert økonomisk kriminalitet».

Da namsmannen under rettssaken mot SOS Rasisme kunngjorde at alle verdier skulle tas i arrest, valgte ledelsen å «sikre alle midler», som Frantzen beskriver det. Dette besto blant annet i tømme og avslutte en rekke bankkontoer som tilhørte lokallagene.

– I desember fikk jeg beskjed om å tømme kontoer som tilhørte lokallag på Østlandet. Jeg overleverte personlig 114.000 kroner i kontanter til hovedkasserer Kjell Gunnar Larsen, forteller han. Han fortsetter med å forklare hvordan papirer ble makulert og deretter enten brent eller kastet, blant annet deler av organisasjonens regnskap. Ved å fortelle sin historie, selv om han risikerer fengselsstraff for det han har vært med på, håper Frantzen at flere tør å stå fram.

Ledelsen i SOS Rasisme er gjort kjent med påstandene som kommer fram i intervjuet, men har ikke ønsket å kommentere disse overfor avisen utover å kalle det «en drittpakke». (©NTB)

Mer innhold fra TV 2