ny2-grimstad-dom-forvar-F - Dømt til forvaring etter kidnapping

En 34 år gammel mann er dømt til seks års forvaring etter en volds- og kidnappingssak i Grimstad i fjor. En 35 år gammel kvinne er dømt til tre års fengsel.

– Min klient vurderer å anke. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere dommen, sier 34-åringens forsvarer, advokat Per Ivar Hessen, til Agderposten.

Dommen, som falt i Kristiansand tingrett torsdag, er i tråd med aktors påstand i saken.

De to dømte tok seg ifølge tiltalen inn i en leilighet i Grimstad i oktober i fjor. Kvinnen som bodde der, ble holdt fanget i flere timer og utsatt for vold og trusler. Hun ble også seksuelt misbrukt, noe én av de dømte erkjente straffskyld for da saken startet.

De erkjente delvis skyld på flere punkter, men skal ikke ha kjent seg igjen i detaljene rundt de alvorlige voldshandlingene saken dreier seg om. Kvinnen som ble holdt fanget, skal ha fått en pistol stukket inn i munnen, mens det ble trukket av flere ganger. Hun ble også utsatt for trusler og stadig grovere vold, og to skudd ble avfyrt mot henne. Tiltalen gjaldt også trusler om å skyte to menn i Sørlandsparken.

Den 34 år gamle mannen som nå er dømt til forvaring, ble tatt etter at fluktbilen krasjet i en husvegg i Grimstad sentrum. Kvinnen stakk av, men ble pågrepet senere samme dag. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2