ny2-børs-torsdag-F - Svakere oljeprognoser ga blodrød børs

Det var langt mellom lyspunktene på Oslo Børs torsdag. Flere selskaper falt kraftig, og hovedindeksen endte ned halvannen prosent til 439,66 poeng.

Oljeprisen ligger fortsatt høyt, og et fat nordsjøolje kostet torsdag ettermiddag 121,91 dollar fatet. Samtidig sier en analysesjef til e24.no at en roligere situasjon i Libya gjør at frykten i markedet etter hvert vil gå over og oljeprisen falle mot 100-dollarmerket. Det trekker en energitung Oslo Børs ned.

Blant de mest omsatte selskapene på Oslo Børs, var det PGS som tapte mest. Seismikkselskapet falt med 6,1 prosent. Heller ikke alternative energiselskaper var skånet, og nummer to på «taperlisten» var solenergiselskapet Rec, som var ned 4,6 prosent.

Seadrill var ned 2,3 prosent, mens Subsea 7 falt 2 prosent, samme kursfall som DnB NOR. Statoil toppet igjen listen over mest omsatte aksjer, og det delvis statseide oljeselskapet slapp unna med en kursnedgang på en snau prosent. Nyheten om en vellykket prøveboring i Brasil bidro til å dempe fallet for Statoil.

Yara-aksjen gikk ned 1,9 prosent dagen etter at selskapet varslet Økokrim om mulige ulovlige forhold knyttet til selskapets operasjoner i Libya.

Hele 45 av aksjene på Oslo Børs' hovedindeks falt torsdag, mens bare 11 hadde positiv utvikling. Vinneren ble Eltek, som steg hele 9,2 prosent. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2