ny2-børs-tirsdag-F - Nedgangen fortsetter på Oslo Børs

Tirsdag var Oslo Børs fortsatt preget av usikkerheten i USA. Ved stengetid var hovedindeksen var på 402,37 poeng, en nedgang på 2,27 prosent.

Det begynte flat på Oslo Børs tirsdag, og det var ikke mer optimisme å skimte i slutten av dagen.

Mandagens forlik i USA om gjeldstak virket først positivt på markedet, men deretter dro det i motsatt retning. Selv om det amerikanske markedet tok seg noe opp etter hvert, har ikke dette hatt den store innvirkningen på Oslo Børs tirsdag. Mye av usikkerheten i markedet er knyttet til USAs kredittrating med nedgradering som mulig resultat.

Det var omtrent bare svarte tall å se blant selskapene på børsen da den stengte. Store selskaper som Norsk Hydro, DnB NOR, Statoil og Yara gikk ned med henholdsvis 4,58, 2,68, 0,23 og 3,37 prosent.

Rederiet Wilh. Wilhelmsen var de eneste som kunne glede seg over en uvanlig god dag, med en oppgang på 5,30 prosent.

Bedre gikk det ikke på de europeiske børsene og børsen i USA. I Tyskland var nedgang på 2,26 prosent, og i USA var nedgangen på 0,37 prosent.

Et fat norsk nordsjøolje ble tirsdag omsatt for 116,67 dollar, noe som er en nedgang på 0,11 prosent. Et fat amerikansk lettolje ble omsatt for knappe 94,17 dollar, ned 0,78 prosent. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2