ny2-børs-onsdag-F - Fortsatt optimisme på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs steg for tredje dag på rad onsdag. Gode nyheter fra Hellas var med på å bringe hovedindeksen opp med 2,67 prosent til 416,97 poeng.

Både amerikanske og asiatiske markeder var optimister i forkant av avstemningen om Hellas' spareplan onsdag morgen. Børsen i Oslo fulgte opp med å stige med en hel prosent bare i løpet av den første timen, og etter at spareplanen ble vedtatt fortsatte oppturen.

Solenergiselskapet Rec ble dagens børsvinner med en oppgang på 6,74 prosent, fulgt av forsikringsselskapet Storebrand som gikk opp med 5,44 prosent, mens oljeserviceselskapet Subsea 7 steg med 4,81 prosent.

Hurtigruten-aksjen hadde vind i seilene på begynnelsen av dagen og steg jevnt og trutt. Men da nyheten om at selskapet må betale tilbake ulovlig statsstøtte etter en dom i EFTAs overvåkingsorgan ESA ble kjent, raste aksjen nedover og endte med en minus på 4,71 prosent.

Andre selskaper som opplevde en rød dag på børsen inkluderer Statoils bensinstasjonsdel, Statoil Fuel & Retail, som gikk tilbake 4,77 prosent, og John Fredriksens rederi Frontline, som gikk tilbake med 2,13 prosent.

Blant de største selskapene på børsen onsdag noterte Yara International seg for en framgang på 4,68 prosent, fulgt av den ordinære Statoil-aksjen med en framgang på 3,05 prosent etter at selskapet kunne melde om et nytt oljefunn i Nordsjøen. Deretter fulgte DnB NOR som steg med 2 prosent, og Telenor som steg med 1,70 prosent.

Et fat nordsjøolje ble omsatt for 112,02 dollar fatet (opp 3,21 prosent), mens et fat amerikansk lettolje oppnådde en pris på 95,42 dollar fatet, en opptur på 2,25 prosent. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2