ny2-børs-fredag-F - Oslo Børs kom seg godt gjennom gresk drama

Den vedtatte spareplanen i Hellas har gitt Oslo Børs en solid opptur denne uka. På tampen kom også gode industritall fra USA. Fredag endte hovedindeksen på 426,12 poeng, en oppgang på 1,14 prosent.

De internasjonale aksjemarkedene har steget mens Hellas denne uken rykket stadig nærmere en krisepakke fra EU og Det internasjonale pengefondet. Wall Street svarte med oppgang på avtalen torsdag, og fredag stengte også de toneangivende asiatiske børsene i pluss. I løpet av uka har Oslo Børs steget med 6,12 prosent.

Den siste halvannen timen fredag gjorde hovedindeksen også et byks da den viktige IMN-indeksen tikket inn med overraskende gode tall. Den viste at industriveksten har økt i juni, og at frykten for en ny nedtur i den amerikanske økonomien dermed er dempet, skriver E24.

Blant de mest omsatte selskapene på Oslo Børs utmerket DnB NOR seg med en oppgang på 3,39 prosent, mens sjømatselskapet Marine Harvest endte 3,65 prosent i pluss. Skyene har ligget tungt over solenergiselskapet Rec i vår, men denne uka har selskapet klatret. Fredag endte aksjen 5,93 prosent i pluss. Statoil avsluttet uka med 1,39 prosents oppgang.

Det færøyske oppdrettsselskapet Bakkafrost fikk torsdag godkjent kjøpet av Havsbrún, også fra samme land. Fredag var de det tredje mest omsatte selskapet på Oslo Børs, men aksjen endte 1,97 prosent i minus. Yara falt 0,16 prosent etter en korn- og maislagerrapport fra USA som medførte fall i junikontraktene for selskapet, ifølge DN.no.

Oljeprisen er på vei nedover. Prisen på et fat nordsjøolje lå fredag ettermiddag på 110,16 dollar (-2,32 prosent). Amerikansk WTI-olje ble omsatt for 94,13 dollar fatet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2