ny2-alkohol-spill-F - Norsk Tipping vil kombinere tipping og øl

Avholdsbevegelsen, myndighetene og en forening for spilleavhengige reagerer på at Norsk Tipping har søkt om skjenkebevilling til sitt nye spillested i Oslo sentrum.

- Når man drikker alkohol, blir hemningene satt til side. Man blir gjerne mer risikovillig og spiller gjerne mer intenst enn man ellers ville gjort, sier Ingjerd Meen Lorvik til NRK.

Hun er leder for Norsk forening for spillproblematikk, og er svært skeptisk til å la det nye spillestedet Ringside kombinere øl med tipping og andre pengespill. Også Rusfeltets samarbeidsorgan Actis misliker at spillestedet ønsker å kombinere tipping og øl.

- Det er ingen grunn til å samle både automater og alkoholservering på samme sted, sier assisterende generalsekretær Sten Magne Berglund til NRK.

Spillestedet åpnet dørene forrige uke, og drives i samarbeid mellom Norsk Tipping, som eies av Kulturdepartementet, og de private aktørene Reitan Servicehandel, Rikstoto og TV 2. De har søkt Oslo kommune om skjenkebevilling, og nå ber Kulturdepartementet dem om å tenke seg godt om.

- Vi har bedt Norsk Tipping om å tenke gjennom prinsippene rundt at man kobler alkohol og spill. De bryter ikke et eksisterende regelverk, men som en viktig samfunnsaktør er det viktig at de har et gjennomtenkt forhold til det. Det har vi gitt dem beskjed om, sier statssekretær i Kulturdepartementet Lubna Jaffery fra Arbeiderpartiet til NRK. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2