ny13-streik-møtes-F - Streiken i offentlig sektor fortsetter

En lang dag med uformelle samtaler endte med at meklingen i statsoppgjøret ikke ble gjenopptatt torsdag kveld. Nå er det pause i sonderingene til fredag morgen.

– Det er klart jeg er skuffet. Vi har holdt på i hele dag, og så kom vi ikke lenger. Nå blir det opp til forhandlingsutvalget å ta stilling til om vi skal fortsette de uformelle samtalene med sikte på å avklare om det er grunnlag for ny mekling, sa forhandlingsleder Arne Johannessen i Unio til NTB ved 21.45-tiden torsdag.

– Det har ikke vært noen bevegelse eller noen nye signaler i løpet av dagen. Vi har stort sett bare ventet, sa en noe oppgitt leder i YS Stat Pål N. Arnesen etter det siste møtet hos Riksmekleren som varte i nesten to timer.

Tone Rønoldtangen, som er leder i LO Stat, var heller ikke spesielt oppløftet på vei til sitt forhandlingsutvalg:

– Nå skal jeg snakke med folkene mine. Jeg vet ikke om eller når jeg kommer tilbake, sa hun.

– Jeg hadde håpet at dette hadde gitt grunnlag for at vi kunne snakke oss gjennom natten. Dit kom vi aldri. Nå står vi ved et kritisk punkt, og det blir først klart fredag morgen om vi fortsetter eller ikke, sier Johannessen til NTB.

Tidligere på ettermiddagen var LO-leder Roar Flåthen mer positiv.

– Jeg er glad for at partene har dialog. Så lenge det er dialog, er det håp, sa Flåthen – som onsdag kom med en klar oppfordring til regjeringen om å komme med noe nytt.

Fornyings- og administrasjonsdepartementet ville torsdag ikke si om regjeringen var villig til å øke sitt opprinnelige tilbud som hadde gitt en ramme på 3,96 prosent. Heller ikke de streikendes representanter ville kommentere detaljer fra samtalene.

Sonderingssamtalene omfatter kun partene i statsoppgjøret. Det var ikke kontakt mellom partene i KS-området eller i Oslo kommune. Statsoppgjøret er såkalt frontfag i offentlig sektor, der rammene setter standarden for lønnsoppgjøret for de kommunalt ansatte.

Streiken omfatter flere enn 50.000 arbeidstakere organisert i Unio, YS og LO. Streiken er blitt trappet opp etter at meklingen brøt sammen natt til torsdag i forrige uke. Oslo er et eget tariffområde, og her er Unio og YS i streik. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2