ny1-terror-tirs-obd-kafe-F - Retten fikk høre om to drepte i Kafébygget

Terrorsaken i Oslo tingrett startet tirsdag med at retten fikk høre om hvordan de to siste ungdommene i Kafébygget på Utøya ble drept.

Ida Beathe Rogne ble skutt i Storsalen, rett ved døra inn til Lillesalen i Kafébygget. 17-åringen døde nærmest momentant av skuddskader i hodet, fortalte rettsmedisiner Kari Ormstad. Rogne ble skutt med to eller tre skudd.

I minneordet fortalte bistandsadvokat Nadia Hall om ei livsglad og ambisiøs jente, som skulle vært russ ved Lena videregående skole i Oppland våren 2012.

Aleksander Aas Eriksen døde etter å ha blitt skutt med fem eller seks skudd ved døra fra gangen inn til Lillesalen i Kafébygget på Utøya. Ifølge rettsmedisineren døde 16-åringen ikke momentant av skadene, men ble påført dødelige skader. Dødsårsaken var skuddskader i hodet.

Eriksen gikk første år på helse- og sosialfag ved Ole Vig videregående skole i Stjørdal i Nord-Trøndelag og var leder i den lokale ungdomsgruppa i Røde Kors, fortalte bistandsadvokat Ingunn Kjelstad. Han ble beskrevet som en livsglad gutt, som ble likt av alle. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2