ny1-terror-pst-kristiansen-F - PST-sjef skal være hjemkalt fra utenlandsreise

PST-sjef Janne Kristiansen kommer i løpet av få dager tilbake til Norge. Opprinnelig skulle hun ikke hjem før i neste uke.

Etter det Bergens Tidende erfarer, kommer Kristiansen tilbake fra sin tjenestereise i utlandet innen svært kort tid.

Bakgrunnen for den tidligere returen er kontroversen rundt Kristiansens ulike forklaringer i juli på hvorfor Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ikke hadde mulighet eller lov til å registrere Anders Behring Breivik da han kjøpte kjemikalier til bombeproduksjon i Polen.

Senere har både PST selv og eksperter bekreftet at det var fullt mulig.

Justisminister Grete Faremo (Ap) bekrefter at det har vært interne møter i departementet om saken og sier hun har bedt om å få oversikt så raskt som mulig over all relevant informasjon.

Faremo ønsker imidlertid ikke å kommentere at Kristiansen kommer tilbake til landet tidligere enn planlagt.

– Jeg har ikke noen kommentar til det nå. Men jeg legger til grunn at PST og også PST-sjefen vil bidra på best mulig måte til at vi raskt kan svare på spørsmål fra komiteen, sier Faremo, og sier at PST-sjefen har hennes fulle tillit.

De ulike forklaringene til Kristiansen har gjort at det nå er et stort flertall i 22. juli-komiteen på Stortinget for å kalle inn Kristiansen til høring, etter at Erna Solberg (H) først ba om det. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2