ny1-terror-lånekassen-lemper-F - Lånekassen gjør om regler for terrorofre

Lånekassen endrer reglene for lån og stipend for å hjelpe ofrene for terroraksjonene 22. juli.

Mange av ofrene i bombeaksjonen i regjeringskvartalet og massakren på Utøya sliter med senvirkninger. Den nasjonale pårørendegruppen har blant annet vært bekymret for at mange av Utøya-ungdommene ikke vil klare å fullføre skole og studier på grunn av angst og mareritt. Lånekassen har derfor bestemt seg for å lempe på en del av reglene for å hjelpe ungdommene og ofrene i regjeringskvartalet, skriver VG.

Dette gjelder blant annet retten til sykestipend, som betyr at lån konverteres til stipend i sykeperioden dersom man er helt studieufør.

- Med helt studieufør menes også søkere som har prøvd å møte opp til studiestart, men som ikke har hatt utbytte av undervisningen selv om de har vært fysisk til stede, sier informasjonsrådgiver Christin Dammen i Lånekassen til avisa.

Det er dessuten ikke krav om at terrorofre møtte til skole- og studiestart i august, for at de skal ha rett til sykestipend. Dessuten vil terrorofre få stipend selv om de flytter hjem til mor og far, noe som normalt ikke gir grunnlag for å få stipend.

Studenter som får forsinkelse i studietiden på grunn av terrorangrepene, kan ha en forsinkelse ut over normale ett år, før retten til lån og stipend forsvinner. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2