ny1-terror-innsyn-F - Får ikke innsyn i terroravhør

Politiet frykter at eventuelle medhjelpere til den terrorsiktede Anders Behring Breivik kan få innsyn i etterforskningen. Bistandsadvokatene får dermed ikke adgang til sentrale dokumenter i terroretterforskningen.

Det kommer fram i et brev som politiet har sendt til alle bistandsadvokatene, skriver Aftenposten.

Blant dokumentene som advokatene ikke får innsyn i er siktedes politiforklaringer, vitneavhør der vitnene er knyttet til siktede gjennom slektskap, venner eller organisasjoner, dokumenter knyttet til den terrorsiktedes økonomi, kjøretøy og gjøremål før 22. juli, etterforskningen av elektroniske spor, beslagsrapporter og tekniske undersøkelser av beslag.

Politiet mener disse dokumentene er helt sentrale i etterforskningen som omhandler mulige medhjelpere til Breivik og frykter at innsyn for så mange bistandsadvokater som nå er involvert vil gjøre faren for lekkasjer til uvedkommende ekstra stor.

Bistandsadvokat Arne Seland mener de blir forhindret i å gjøre jobben sin når de ikke får innsyn i disse dokumentene, og advokat Mette Yvonne Larsen sier hun kommer til å bringe politiets avgjørelse inn for Oslo tingrett.

Alle bistandsadvokatene får i løpet av onsdag en CD med kopi av alle øvrige saksdokumenter. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2