ny1-terror-finansiering-F - Politiet jakter på terrorpenger i utlandet

Terrorsiktede Anders Behring Breivik har i avhør forklart at han hadde seks millioner kroner til å finansiere terrorangrepene. Nå jakter politiet på penger i utlandet.

Siden 2007 har den terrorsiktede 32-åringen kun hatt en skattbar inntekt på 5.223 kroner, noe som gjør at politiet nå starter jakten på spor i utlandet, skriver Dagens Næringsliv.

I sitt manifest hevder mannen at han har overført penger til blant annet skatteparadiset Antigua, et land som lenge har vært regnet som et av de vanskeligste stedene for norsk politi og skattemyndigheter når det gjelder å få informasjon.

Men i midten av januar i år fikk Norge en avtale om utlevering av informasjon fra øystaten, og etter det Dagens Næringsliv kjenner til, skal Oslo-politiet nå ha sendt en rettsanmodning til skatteparadiset.

- Jeg ønsker ikke å kommentere anmodningene vi sender til andre land i denne fasen av saken, sier politiadvokat Christian Hatlo til avisen.

Tidligere har Skottland vært i søkelyset, og i sitt manifest hevder Breivik at han har kontoer i andre karibiske land, samt i land i Øst-Europa. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2