ny1-tengs-dna-F - Politiet vurderer nye DNA-undersøkelser i Tengs-saken

Politiet vurderer å foreta nye DNA-undersøkelser for å løse Birgitte Tengs-saken fra 1995.

Drapet på 17 år gamle Birgitte Tengs på Karmøy i 1995 er fortsatt uoppklart. Hennes fetter ble først dømt for drapet, men tre år senere ble han frikjent i Gulating lagmannsrett. I et sivilt søksmål ble han deretter dømt til å betale erstatning til Tengs' foreldre, men avgjørelsen ble opphevet av Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

Han føler seg likevel ikke renvasket, og har derfor via sin advokat Arvid Sjødin bedt om at politiet igangsetter ny gransking. Haugaland og Sunnhordland politidistrikt kontaktet Kripos om dette i fjor høst.

– Det tar svært lang tid å få svar fra Kripos på vår forespørsel fra i fjor høst. Derfor purrer vi nå. Når vi har fått svar, er det naturlig at vi ganske raskt tar en vurdering sammen med statsadvokaten for å finne ut hva som kan og bør gjøres, sier politimester Kaare Songstad i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NRK.

Han utelukker ikke at det kan bli igangsatt nye DNA-undersøkelser for å undersøke materialet i saken på nytt. DNA-teknologi kan avsløre mer i dag enn i 1995.

– Den tiden som er gått siden denne handlingen, tilsier at det er naturlig etter hvert å i hvert fall vurdere om det er aktuelt å gjøre slike undersøkelser, sier Songstad. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2