ny1-spøkelseshus-rettssak-F - Retten må ta stilling til spøkelseshus

Nord-Gudbrandsdal tingrett må avgjøre om det fulgte med et spøkelse eller ikke da en boligkjøper skulle overta et hus i Gudbrandsdalen.

– Jeg vil ikke gå inn på enkeltdeler i saken, siden saken skal opp i retten. Men det er snakk om salg av et hus i Gudbrandsdalen der kjøper like før overtakelsen ikke ville overta huset likevel, fordi han mente det spøker der, sier advokat Werner Forr Nystuen til TV 2.

Da budet var godkjent og overtakelsen skulle finne sted, skal kjøperen ha hørt flere historier på bygda om uforklarlige hendelser i boligen. Han nektet derfor å gjennomføre handelen, skriver lokalavisen Gudbrandsdølen Dagningen.

Advokaten representerer husselgeren. Han mener at retten står overfor et problem dersom retten skal gjøre det som er vanlig i en del tvistesaker, nemlig å dra på befaring. Problemet blir da å finne ut hva man skal se etter. Retten må bevise om det spøker i huset. Nystuen sier han i løpet av sin 25 år lange karriere aldri har vært borti en lignende sak.

– Den er unik. Jeg har hørt folk uttale at de tror på gjenferd, men aldri hørt om at det har vært et tvistetema ved handel, sier advokaten.

En dom er ventet innen sommeren. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2