ny1-sørlending-svindel-F - Sørlending svindlet for 14,7 millioner

En mann i 50-årene fra Vest-Agder overførte 14,7 millioner kroner til en gruppe svindlere i Spania etter å ha fått løfte om at han skulle få en stor mengde diamanter.

Saken ble oppdaget da Økokrim varslet Agder-politiet om det ble overført store beløp til utlandet fra kontoen til mannen, skriver Fædrelandsvennen.

– Saken viste seg å være et typisk eksempel på en såkalt nigeriasvindel, sier leder ved økonomiavsnittet i Agder-politiet, John Repstad til Fædrelandsvennen.

Mannen skulle ifølge svindlerne motta en diamanter verdt titalls millioner dollar.

– Han ble fortalt at diamantene ble oppbevart i et sikkerhetshus, og at han måtte betale et gebyr for å få dem ut. Deretter begynte ballen å rulle, med nye avgifter, gebyrer og advokathonorarer, sier Repstad.

Sørlendingen betalte de første pengene i mars 2009. Ett år senere, da politiet ble kjent med saken, hadde han overført totalt 14,7 millioner kroner.

– Han er svært preget. Han skylder mye penger og innser at han ikke kan betale disse tilbake. Nå ønsker han bare å legge saken bak seg, sier Repstad.

For å skaffe pengene solgte mannen huset sitt og lånte i tillegg et stort beløp fra en bekjent. Kameraten har i avhør opplyst at han var kjent med hva pengene skulle brukes til.

I oktober i fjor ble 18 spanske, tyske og nigerianske statsborgere pågrepet i Madrid i forbindelse med svindelen. Norsk politi har sendt over alt de har av dokumenter i saken, som nå skal være ferdig etterforsket og oversendt domstolen for behandling. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2