ny1-skatteamnesti-2011-F - 266 har frivillig bedt om skatteamnesti

Hittil i år har til sammen 266 personer meldt ifra til Skatt øst om skjulte formuer i utlandet på totalt tolv milliarder kroner.

Siden ordningen ble innført har til sammen 554 personer meldt ifra om skjult skatteformue i utlandet. Så langt i år har 266 personer fått økt sin skattbare formue med rundt tolv milliarder kroner, og sin skattbare inntekt med drøyt 260 millioner kroner. Oslo ligger på skatteamnesti-toppen i Skatt øst med flest innmeldte saker, med 368 saker.

– Disse tallene viser at det er svært store beløp som har vært skjult for skattemyndighetene i utlandet i mange år, og vi lar oss stadig overraske over hvor store beløpene er blitt, sier avdelingsdirektør Jan-Egil Kristiansen i skattekrimavdelingen i Skatt øst i en pressemelding.

Risikoen ved å ha skjulte formuer i utlandet har økt de siste årene etter hvert som Norge har inngått internasjonale avtaler om utveksling av opplysninger med til sammen 30 nye land. Ordningen med skatteamnesti ble innført i 2007. Ved å melde inn en skatteformue vil skatteyter slippe å betale tilleggsskatt på inntil 60 prosent eller å bli politianmeldt, men skatten man skulle betalt, i tillegg til renter, må betales inn. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2